Søk i denne bloggen

mandag 21. august 2017

på samme måte som man ville nekte en hijab-bærer å vise sin identitet

https://www.nrk.no/kultur/klagestorm-til-nrk-etter-at-faten-far-bruke-hijab-1.13648085


Her vil jeg påstå at NRK i likhet med alle andre som legger seg inn i bruk av både religiøse symboler og kirkelige anliggender faktisk tar feil.

Korset er ikke en hvilken som helst gjenstand for de aller fleste som bærer det, i alle fall ikke for de som kjemper for å få lov til å bære det.
Korset er for veldig mange ikke bare knyttet til personlighet og identitet, det er en del av identiteten til veldig mange - på samme måte som hijab er en identitetsgreie for veldig mange.

Å nekte folk å bære kors vil derfor være å nekte folk å vise den delen av dem som identifiserer seg med korset - på samme måte som man ville nekte en hijab-bærer å vise sin identitet... noe man opplagt har vanskeligheter med å gjøre.

Det som er interessant her tenker jeg, er to ting:
1 - Hvor lett, hvor lite gjennomtenkt og brutalt det er å gå løs på de symboler, de tradisjoner og de verdier som har med kristendom å gjøre - religionen vi har hatt i landet vårt gjennom lange tider...
2 - Hvor lett, hvor lite gjennomtenkt og brutalt det er å tillate de symboler, de tradisjoner og verdier som har med andre religioner å gjøre - herunder spesielt islam.

Dersom NRK, vår egen rikskanal som vi er tvunget å betale lisens til, nå blir kjørt på diskriminering i forhold til hva man tillater og hva man forbyr - da er det ikke mer enn på sin plass tenker jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

hvilehjemmet, fatcampen, treningscampen

 Tiden min begynner å renne ut her på hvilehjemme t, fatcampen , treningscampen - om to dager reiser jeg hjem 😊 Jeg har gjort meg en kort o...