torsdag 30. november 2017

Hvem er det som spiser vitaminbjørner?

https://www.nrk.no/video/PS*13afe4cb-64a4-4a07-a0b4-794be13da210

Jada, det er tidvis klokt med noen nye evt noen økte avgifter.
Det som likevel forundrer, og da spesielt med ei regjering bestående av eksempelvis FRP som både skilter med at de er for folk flest, og at de stiller seg negativ til nærmest alt som har med avgifter og øking av avgifter å gjøre er følgende;

Denne sukkeravgiften som nå er i vinden, hvem betaler for den mon?
Jo, betalerne her er de som bor langt fra svenskegrensen og andre landegrenser, folk som ikke bor oppi danskebåten eller andre festlige og nære båter med kurs for utlandet. Videre, det er folk som ikke bor nær flyplass med billigturer til utlandet, heller nærme en lokalflyplass der avgifter og annet gjør at det er dyrere å reise mellom dette stedet og hovedstaden enn det koster for to uker i syden fra gardermoen.
Vil du vite mer om hvem som spytter inn for denne økningen?
hvem er det som spiser vitaminbjørner?
Aksel lund svindal tenker du kanskje- er ikke det vet du, han bare skal få barna våre til å spise de... Og det gjør de, barna våre - barna til folk flest.

 Terapisjokoladen og annet kamuflerte greier som fortsetter uten økning, hvem spiser de tror du?
Jo, bort sett fra meg og noen til med meg som gjerne innrømmer at det skjer fra tid til annen, så er det de som gjerne smyger den i seg på kontoret med full overbevisning om at dette er ikke sukker, dette er terapi- spørsmålet er, kunne disse bidratt med å betale avgiften som nå barnefamilier og folk i indre og ytre deler av landet vårt - langt fra riksgrensene i stor grad nå er satt til å betale?

Vi ser det samme med brus og alkohol, der avgiftene på brus har øket keaftig pga sukker og kullsyre, mens man ser lite av dette på alkohol.
Nå går vi mot jul-
Jeg husker fra egen barndom at det ble kjøpt inn brus til jul, det var da og til st.hans at man tok seg råd til det.
Det er også en kjens gjerning at alkoholkonsumet går betydelig opp blant nordmenn i jula, spødsmålet blir igjen- hvem drikker brus og hvem drikker alkohol, eller hvem skal betale mer i avgifter av disse gruppene?
Igjen blir svaret dessverre at det er folk flest, det er barnefamilier og det er de langt fra riksgrensene, utenlandsfergene og de store flyplassene som skal betale...

Igjen ser vi en politikk som er både lite distriktsvennlig og lite for folk flest, vi ser en politikk som er lagt til rette for grupper av nordmenn, for oss som bor nær grensen, for personer som reiser- mye gjerne...
Et siste spørsmål, har man i det hele tatt tenkt konsekvenser for både folk flest, næringsliv, smugling osv når man har bestemt denne avgiftsøkningen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hold fast i kjerneverdier

Jeg har brutalt nok forstått at jeg aldri kommer tilbake til somatikken igjen- da kroppen / musklene mine ikke håndterer det stresset som fo...