søndag 5. november 2017

kan man vel egentlig bare velge å slå av fjernsynet???


https://www.dagbladet.no/kultur/det-er-meningslost-at-nrk-fortsetter-a-tviholde-pa-korset/68850645
At NRK velger å sende denne greien er ikke nødvendigvis noe som behøver å ses på med religions øyne, man kan faktisk velge å se på sendingen med historiebrillene på seg, med kulturbriller for så vidt også... om man ønsker selvfølgelig. Om man der i mot er av den oppfatning at alt som kan kritiseres må kritiseres og brukes energi på, da kan man selvfølgelig velge å ha på seg religionsbrillene og liketil de brillene som har kun en ting man ser etter - nemlig hvordan man til en hver tid kan trå ned den kristne kulturarven i landet vårt.
Hva er problemet med at folk bruker kors?
Hva er problemet med skolegudstjenester?
Hva er problemet med at det blir sendt et program av denne typen?
NRK ville trolig ikke hatt noe problem med, kan hende heller vilje og lyst dersom det var aktuelt, å sende et program fra innsiden av den største eller kan hende en hvilken som helst moske i landet vårt - dette for å formidle både religion, kultur og samfunn til oss.
Utfordringen ville trolig være at det ikke ville blitt akseptert av de som eier kulturen, hisorien, religionen - og dermed var sendingen slutt før den var begynt.
Jeg tipper at de fleste av oss, da tenker jeg oss som ikke har et problem med at det sendes gudstjenester, holdes skolegudstjenester eller bæres kors rundt halsen - de fleste av oss har heller ingen problem med at folk bruker hijab, at folk går i moskeene sine, at noen velger å tro på Allah i stedet for å forholde seg til Buddah eller tro på den Gud man har trodd på i landet vårt gjennom noen generasjoner.
Til sist handler det om respekt for mennesker, respekt for folks tro, respekt for historien man bærer med seg, respekt for kulturarv... det handler om mennesket og dets arv.
Jeg har ikke tellingen på hvor mange av våre nye landsmenn som etter hvert har ytret sine meninger i forhold til både skolegudstjenester og annet - og for å si det slik, det er ikke hos disse menneskene man møter den store motstanden til verken kristendom, religion for øvrig, historie eller kultur - det er hos allminnelige etterkommere av etniske nordmenn som har levd med nettopp denne kulturen, denne arven, historien og religionen over mange år... det alene er helt sprøtt å tenke på synes jeg.
Dersom folk har store problemer med at det sendes reformasjonen minutt for minutt, gudstjenester eller andre program med religiøst, historisk eller kulturelt innslag - kan man vel egentlig bare velge å slå av tjernsynet???

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hold fast i kjerneverdier

Jeg har brutalt nok forstått at jeg aldri kommer tilbake til somatikken igjen- da kroppen / musklene mine ikke håndterer det stresset som fo...