tirsdag 11. desember 2018

EL-bilene... Man må spørre seg om det er verdt det, når konsekvensene blir både usmakelige og forkastelige.

https://www.dagbladet.no/nyheter/derfor-gar-fredsprisvinneren-i-strupen-pa-elbil-industrien---det-er-en-skam/70549987

"...Når du kjører din el-bil, bruker din smarttelefon eller beundrer dine smykker, tenk et øyeblikk over den menneskelige kostnaden fremstillingen av disse gjenstandene har..."

Det er nettopp det, fordelene med El-bil svinner hen i de stygge sannhetene både når det kommer til egentlig miljøgevinst, og etikken i framstilling av viktige deler som eksempelvis batteri.

Hva gjør så vi, i rike og gode Norge?
Jo, vi legger ut flere gulrøtter og lover enda mere goder til de som kjører EL-bil.
Vi vet at miljøgevinsten ikke er så bra som vi ønsker, om vi vil vite så vet vi.
Vi vet at de etiske aspektene med produksjon av batteri til EL-bilen er under lavmål - de er forkastelige, likevel velger vi å lukke øynene.

Vi forbrukere er dessverre der at når det kommer til egen lommebok og egne goder, så driter vi en lang en i andres nød - og miljøet for den del.
Våre myndigheter er dessverre der at når man har bestemt seg for noe- når en ideologi eller trend blir for sterk, så driter vi i å beklage og bukke under for at man har vurdert og tatt feil - alt for å beholde ansikt.

Vel, greien er at man må sette spørsmål ved om den masken er verdt det - når konsekvensene blir både usmakelige og forkastelige.

1 kommentar:

  1. Jeg vet at jeg ikke er en enkel person å takle, jeg sms og ringte Dr Obodo hver minutt i en uke, og spurte de samme spørsmålene dag ut, men han hjalp meg så veldig, jeg er fremdeles så takknemlig for alt han gjorde for meg, det var et forholdsproblem, og hun er tilbake i livet mitt, han jobbet hardt og slo opp med meg og han vet hvor takknemlig jeg virkelig er. Jeg vil anbefale han med et øyeblikk. Nedenfor er dokumentinfo (Templeofanswer @ hotmail. Co. Storbritannia eller telefon / whatsapp + 234 8155 425481)
    Rosie South Yorks. X

    SvarSlett

Hold fast i kjerneverdier

Jeg har brutalt nok forstått at jeg aldri kommer tilbake til somatikken igjen- da kroppen / musklene mine ikke håndterer det stresset som fo...