torsdag 23. januar 2014

Homolov liggende på hyllen og vente på at Putin kommer tilbake for den...

Nå står en hel verdens øyne rettet mot Russland og de olympiske vinterleker som skal foregå der borte om veldig kort tid.

Vi sportselskende nordmenn og andre nasjonaliteter, i alle fall vi sportselskede-i-form-av-å-se-andre-bedrive-sporten-nordmenn som pleier å benke oss framfor TV når hoppgutta skal i lufta, som elsker å se på Therese Johaug og Marit Bjørgen - ja vi gjør det, vi ser faktisk ikke bare på at de går på ski - vi ser og på jentene som sørger for at skiene flytter seg raskt framover i løypa.

Det er snart på tide å finne seg til rette i TV-stolene igjen, eller i sofa for de som har en stor og deilig, myk sofa å grave seg inn i. Det er snart på tide å finne fram det vi trenger for å heie på nordmenn som gjør en innsats for å sette norsk idrett på toppen av alle mulige seierspaller; god drikke - julebrus som enda står på rommet fra julen, snacks - god gammel maarud potetgull og freia melkesjokolade… om det ikke var for den godtefrie februarmåneden da, og evt. et norskt flagg for de som virkelig vil ta av… eller samisk…

I mens vi gjør alt dette, mens vi forbereder oss og ikke minst mens vi skal sitte i godstolen … eller ligge i sofa … å se idrettsutøvere fra hele verden gjøre det de kan for å sette landet sitt på kartet gjennom en fredfull idrett - gjerne mens slevjen henger rundt munnen på de, finnes det mennesker i Russland som går rundt og funderer på hvordan man skal bære seg ad når OL er over.
Hva skjer når mennesker fra alle nasjonaliteter har forlatt landet, når kameraer slukkes og Putin igjen kan klatre opp på hyllen sin og hente ned loven han og kompanjongene har mekka i hop som sier hvordan man skal håndtere homofile. 

For litt tid tilbake siden kunne man lese om mennesker som ville vise sin sympati for homofile og lesbiske russere som har ei usikker framtid framfor seg, gjenom å lakke neglene sine i regnbuefarger, male fotgjengeroverganger i regnbuefarger osv.
Man kunne og lese ytringer om at både den norske stat måtte komme med uttalelser og reaksjoner, samt at man vendte blikket mot det store og mektige IOC i forkant av de olympiske leker.

"Sorry mac, det går ikke - vi driver med idrett og kan ikke begynne å legge oss i politikk".
Nei, det er jo forståelig - man må for all del ikke komme med forventninger om at IOC som er så stor og mektig, skal bry hodet sitt med at man overkjører, mishandler og forsøker å viske ut ei stor gruppe mennesker fra å eksistere i Russland - det landet man har tildelt ansvaret for en så stor tilstelning som de olympiske vinterleker er.

Min mening er at så stor og mektig som IOC er, så måtte de da for svingende kunne åpne snakketøyet og si klart og tydelig at man ikke kan akseptere at mennesker skal behandles med mindre respekt og verdi fordi de har en annen seksuell legning enn mister Putin.
Man kan ikke forvente at IOC trekker OL ut av Russland omgående, alt tatt i betraktning. Det man der i mot skulle kunne forvente var at IOC kom med en beskjed som ikke er til å misforstå - det vil ikke bli aktuelt for Russland å få tildelt verken sommer eller vinter OL i framtiden dersom man fastholder at man skal diskriminere og forfølge en gruppe mennesker på bakgrunn av seksuell legning.

Det ville ikke for IOC være å begi seg ut i politikk, det ville være for IOC å være tydelig ovenfor RUssland og verden for øvrig, på at man tar mennesker og menneskerettigheter på alvor.
Man kan ikke drive samarbeid med land som systematisk ser ned på, diskriminerer, forfølger og mishandler folk fordi de elsker noen andre enn den et lands leder og lederskap har godkjent.
Noe annet enn å gi denne tilbakemeldingen ville være feigt.., vent litt - IOC har alt gitt en annen tilbakemelding til folk som har henvendt seg til de … IOC er faktisk feige!!

Jeg for min del, sports elskende -mens-jeg-sitter-i-sofa-mi, har ingen planer om å se på OL fra Russland. Jeg kommer ikke til å se en eneste sending derfra. Faktisk, ut fra IOC sin måte å sno seg på i denne sammenhengen skal jeg ta opp til ny vurdering i neste runde om jeg i det hele tatt skal se mer på OL.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hold fast i kjerneverdier

Jeg har brutalt nok forstått at jeg aldri kommer tilbake til somatikken igjen- da kroppen / musklene mine ikke håndterer det stresset som fo...