onsdag 10. september 2014

...for en fin ung mann du er...

For et par dager siden var jeg ute i ei avdeling på besøk i forbindelse med jobb.
Mens jeg ventet på avdelingsleder sto jeg i en korridor og kikket meg litt om - vegg, bilder, hvordan avdelingen i det hele tatt så ut fra den kanten.

Mens jeg sto der og hang kom det tassende bort ei gammel dame til meg, forsiktig og pent, stoppet opp framfor meg. Hei sa jeg, er det godt å bare gå litt rundt å trø?
Ahccu: Mmmh.. for en nydelig fyr du er.
Jeg sa ikke mer til den ahccuen...
Etter litte pitt tid bare kom det tassende ei anna gammel tante bortover gulvet, tynn og spe, stoppet opp framfor meg som den første Ahccuen gjorde.
Ahccu 2 med et smil om munnen; Så fin ung mann.
Jeg bare så på henne mens jeg smilte og hun gjentar - for en fin ung mann du er...
Jeg: Takk, det var hyggelig sagt.

Som nyutdannet sykepleier da jeg snublet over de første par tilfellene med "for en kjekk ung mann", lærte jeg meg at det ikke er lurt å kverulere på disse greiene.

Jeg nyter å være den jeg er -
Som mamma til småtassene, som jentekjæreste til kjæresten min... selv om det oppleves rart med disse utenom vanlige happeningene hvert tolvte år :o)
3 kommentarer:

 1. Det er fordi de gamle damene ser dårlig så de ser deg ikke skikkelig!
  Du er ei vakker dama <3

  SvarSlett
 2. Litt i samme gate som da en dame på 85 år mente jeg var rundt 20 år yngre enn henne..... + på 30 år til så er vi i mål ��

  SvarSlett
 3. Takk Marlene, du er søt :o)
  Pernille, man ska høre mye rart... I Finnmark var det ei som tok meg for å være mor til kjæresten min... og da hun forsto galskapen snudde hun helt om og antok jeg var lillesøstra...

  SvarSlett

Hold fast i kjerneverdier

Jeg har brutalt nok forstått at jeg aldri kommer tilbake til somatikken igjen- da kroppen / musklene mine ikke håndterer det stresset som fo...