tirsdag 12. mai 2015

At kvinnemennesker skal dra seg inn i serk og svøpe - for at manneben ikke mestrer å holde junior i sjakk?

http://m.db.no/2011/04/07/nyheter/voldtekt/innenriks/16094833/?www=1


Jeg bare sier det -
Det var stor ståhei og skrik om å frata legelisens da noen få fastleger ønsket reservasjonsrett i forhold til henvisning for abort, og det på tross av at kvinnens rett til abort aldri sto i fare.

Nå ytrer en fastlege veldig sterke negative holdninger og nærmest anklager ofre i forhold til voldtekter - kvinner trolig med fysisk skade som direkte og umiddelbar følge av overgrepet, og definitivt traumatiserte i etterkant står på anklagebenken.

Hva kan man forvente av reaksjon på en slik uttalelse som fastlege Chaudhary kommer med?

Det har så lenge jeg kan minnes vært pratet om kvinners vei å kle seg på;
"se på henne, hun tror hun er noe..."
"se på henne, rene kom og ta meg antrekket..."
"se på henne, hun ber om å bli klådd på..."
"se på henne, ei skikkelig bimbo..."

Jeg kunne fortsatt side opp og side ned, men til hvilken hensikt?
Det har aldri vært, det er ikke og det skal ikke være noen som helst grunn for ei dame å bli voldtatt og mishandlet på bakgrunn av hvordan hun er kledd eller noen annen grunn.
Det er kun en eneste ansvarlig for voldtekt og annen mishandling, det er voldtektsmannen eller overgriper - det er på tide at man begynner å forstå dette.

Ikke har jeg noe i mot innvandrere verken fra det ene landet eller andre landet, ene delen av verden eller andre delen av verden.
Det jeg har noe i mot er at de som kommer tilflyttet til landet vårt skal få dra med seg holdninger og verdier som ikke ligner flaggstanga til naboen, med forventning om at vi skal rette oss etter disse forskrudde holdningene.

Hva er det man mener egentlig;

At kvinnemennesker skal dra seg inn i serk og svøpe - for at manneben ikke mestrer å holde junior i sjakk?
At kvinnemennesker skal kle seg i topplue, bestemortøfler og pakke et pledd rundt seg når man går ut - for at manneben ikke skal falle i fristelse?
At kvinnemennesker ikke skal kunne bevege seg hvor man ønsker og når man ønsker alene lenger - for å unngå at et manneben ser en god anledning i å få seg litt når man ikke har tilskuere?

At menn skal kunne gå hvor som helst, og ta for seg hva som helst som ikke har på seg mer enn sommerbekledning?
At menn skal ha tilgang på alt og alle de fristes ved?
At menn skal kunne gå hvor de vil og når de vil, alene eller i flokk - men ikke kvinner?
At menn skal kunne drikke seg fra sans og samling, bryte seg på hvem de vil - men kvinnen skal la være å drikke alkohol?

Jeg tenker;
Hva om manneben tok på seg serk og svøpe, så pass at det ble vanskelig for de både å bevege seg rundt - for ikke å snakke om at det ville begynne å ringe noen klokker hos oss kvinner som er rundt dersom vi så mannen begynne å kle av seg lag på lag... etter andre eller tredje lag hadde vi kan hende løpt vår vei?
Hva om manneben kledde seg så pass at de i sin opplevelse av varme og hete, var fullstendig blottet for fristelse av det motsatte kjønn - eller evne til å gjøre noe med fristelsen?
Hva om menn hadde begrensninger for hvor det var høvelig for de å bevege seg kveld og nattestid, i tilfelle de skulle falle i fristelse for å ta for seg av evt. damer de måtte møte - da kunne vi damer gått rundt i fred og ro uten å være bekymret?
Hva om menn ble bedt om, og avkrevd, å hode seg unna alkohol - eller minst mulig alkohol? Da ville vi kan hende opplevd ikke bare færre voldtekter, men også færre voldelige hendelser generelt rundt oss?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Utålmodig etter å komme hjem...

 Jeg er nå ca halvveis i dette treningsopplegget, og godt er det- jeg er nemlig ganske utålmodig etter å komme hjem til både familie, egen s...