mandag 21. april 2014

en glede å gå barkerst å se på både ungene i sin iver og den heller hotte konemora som labber i front...

Påske -
Ren ferie for noen, høytid for andre og en fornuftig og hærlig kombinasjon for atter noen.
Vi har lagt jobben igjen hjemme og har kosa oss med ferie, vi har og hatt høytid og pratet med ungene om hvorfor vi feirer påske - og jeg er igjen overrasket over evnen de har til både empati, innlevelse, forståelse og til å gjenfortelle... det er tydelig at de har fått med seg en del fra både søndagsskole og det lille de har pratet om påske i barnehagen.

Påske er ferietid, den er familietid og vennetid - OG, vi har i år hatt med oss elgen på påskeferie. Han, elgen, ble først veldig overrasket da lillemann fortalte han at han skulle få være med på påskeferie, han ble gira og måtte få klar beskjed om å høre etter på reis for å unngå både uro og ikke minst å miste han. Han har fått oppleve ganske mye og er ganske sliten av å ha ferie, så nå ligger han i skuffen sin og har sovet siden vi kom hjem i går...
Påske er og tid for ski, aking, snøscooter og fjell... dersom man har vær og føreforhold til dette.


Vi har hatt variabelt vær i påsken, veldig variabelt -
Sol, snø, vind, sol, regn, sterk vind, regn, sol, sterkere vind, sludd, enda sterkere vind, sol, regn, hold fast alt løst og lukk vinduene vind, regn, sidelangs regn... vind...

Været har likevel ikke vært mye til hinder for oss, med nok og riktig klær har det ligget til rette for at i har kommet oss ut nesten hver dag og på fjellet opp til flere ganger.

Vi har hatt bål ute på bålplassen vår med tilhørende osteskiver, bålsveler, fisk, båltaco og en dæsj bålkaffe ved en stakkars anledning - ungene eeeelsker å ha bål med alt som hører til... det gjør jeg og :o)

Truger er coole greier, ganske rare å se på - men om man har tenkt seg opp i marka på høvelig råtten og våt snø, da er de helt fantastiske oppfinnelser... jeg lurer på om den som har kommet på trugeidèen har fått en pris for den??

Konemor har labbet ut på noen trugeturer etter at hun fikk seg truger, og har naturlig nok både teknikken og stilen inne når hun tar av - for eadni er det en glede å gå bakerst å se på både ungene i sin iver og den heller hotte konemora som labber i front med truger på beina og stor sekk på ryggen.
Ungene har ikke vært så veldig mye på trugetur, men når de får truger på føttene så har de jammen meg ingen problem med å ta seg fram - kose seg gjør de, og sterke er de!

Med alt det variable været i påsken, spesielt all vinden, har det blitt et par dager inne på hytta med diverse utfordringer - vi har tross alt uteunger, i forståelsen av utfordring å finne på noe når man må være inne unger...
Film, plastelina, lek på hems, film, tegning, spill, film, baking, togbane, film, badstu og bading i storkaret... og krangling som seg hør og bør når man er fem og seks år og går på en annen i ei lita hytte...

Jeg syns gjevnt over vi har hatt noen hærlige unger - Det skal være en viss porsjon utfordring og krangling på to sånne tette og deilige små, med tilørende minkende tålmodighet og nippet til å tippe over sprøgrensen på de voksne.

Det morsomste når vi er på helgetur, ferie eller hva det måtte være - er å komme hjem. Det er fantastisk artig å se ungene når vi kommer hjem.
Om man skulle ha tilbøyelighet til å lure på om ungene trives hjemme, om de har nok plass hjemme osv - skal man bare reise bort ei lita tid for så å se de komme hjem...
For noen fantastiske småsmurfer; se barnehagen vår, huset vårt, lekeplassen vår, rommet mitt, lekene mine...
De kan leke, samarbeide, leke hver for seg, leke sammen, samarbeide, kose seg i fellesskap og understreke for hverandre hvor godt det er å være hjemme - det er tydelig at man setter pris på hverdagen sin og det som hører med her - fantastisk!!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Utålmodig etter å komme hjem...

 Jeg er nå ca halvveis i dette treningsopplegget, og godt er det- jeg er nemlig ganske utålmodig etter å komme hjem til både familie, egen s...