mandag 12. mai 2014

Gratulerer med dagen, verdens sykepleiere!

Den internasjonale sykepleierdagen i dag, og eadni stiller godt forberedt...
Sto ute i godværet i går og skrudde opp feste til flagget, som vaier pent i lett bris og dukkerten i dag...
...tenker nok det kom noe overraskende på konemor da hun sto opp i dag...

Sykepleiere verden rundt gjør en fantastisk innsats for både enkeltpersoner som av forskjellige grunner direkte trenger de, for pårørende og ikke minst for velferdsstaten.

Det florerer litt av hvert på nettet om man kikker der, alt fra artikler, leserinnlegg, undersøkelser osv som omhandler sykepleier.
Her om dagen leste jeg en undersøkelse blant folk om de ti viktigste yrkene sett med hvermannsen sine øyne. Sykepleier faget på topp, og jeg som sykepleier kjenner selvfølgelig et visst velbehag...
Betyr det likevel at man glemmer fysioterapeuter, førskolelærere, renholderen osv?

Nei-
Det gjør selvfølgelig ikke det. Vi trenger alle gode støttespillere og ressurser rundt oss - men vi kan være ydmyke og få glede oss over at hvermannsen ser oss og setter oss så høyt som man gjør - spesielt artig er det at denne temperaturen for å kalle den det, kom et par dager i forkant av vår egen internasjonale dag.

Dagen i dag er sykepleiernes dag - tydelige, modige og stolte sykepleiere vet å markere denne på en fin måte... Selv er jeg på Therese Edge i dag sammen med mange andre flotte i samme rasen :o)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hold fast i kjerneverdier

Jeg har brutalt nok forstått at jeg aldri kommer tilbake til somatikken igjen- da kroppen / musklene mine ikke håndterer det stresset som fo...