Søk i denne bloggen

torsdag 2. april 2015

Ååååååh, jeg gleder meg så til å sitte på moloen og fiske..."

http://avogtil.no/aktuelt/pappvin-hele-veien-til-paskefjellet/

Påske:

Ferie - familie - vær - uteliv - bål - kvikk lunsj - pølse - ski - fiske - brus - kos - påskegodt...
... og mest av alt, høytid.

Påske er så mye, jeg er sikker på at hver og en av oss har sin egen lille oppfatning av hva påske er, hvor man skal være i påsken, hva man skal gjøre i påsken, hva man skal spise og drikke, hva man ikke skal spise og drikke samt hvorfor osv.

For meg er påsken spesiell på flere måter, og påsken er forbundet med flere følelser på godt og vondt.
For meg har påsken alltid båret med seg påskebudskapet, med Jesu død og oppstandelse. Jeg har vokst opp med barnemøter og ungdomsmøter. Jeg har gått i meg selv i voksen alder og erkjenner at jeg tror på påskens budskap
Påskebudskapet, ikke bare med Jesu død på korset langfredag - men med oppstandelsen på første påskedag har gjort påsken til noe godt for min del.
Påske er høytid, først og fremst. Påsken er den største høytiden, nettopp fordi dens budskap er budskapet om selve livet - på vondt og godt.

Tenk deg at du er på fjellet, på påskefjellet, det er hvitt så langt man kan se - bort sett fra knall blå himmel og deilig sol, er hvite tepper det eneste man kan se - det aller meste er i tillegg helt uberørt av mennesker.
Faaaaantastisk, for en opplevelse og for noen følelser!!


Tenk deg at du er midt i barneårene, oppvekstårene, og påsken nærmer seg. Naboungene, klassekamerater og andre snakker med store forventninger om påske og hvor deilig det skal bli. Snøscooterkjøring, isfiske, bål og pølser. Kvikk-lunsj, appelsin, ski og kakao.
Du vet at for din del venter ei påske hjemme på gården, ikke fordi man har spesielt ønske om det - men fordi forholdene rundt har en tendens til å legge til rette for at påsken innebærer alkohol, spetakkel og fravær av formaliteter som gir deg anledning til å komme ut i marka - nok år på rompa, førerkort og bil er eksempler på slike formaliteter.
Når påsken endelig kommer reiser folk på fjellet, på snøscooterturer og annet. Når påsken kommer er det ikke endelig for din del, fordi du blir værende hjemme innenfor gjærdet med småsøsken som maser etter å komme ut på tur, etter bål og etter kos - kos du vet ikke kommer, på grunn av alkohol.

Tenk deg at du selv har små barn og påsken nærmer seg.
Du gleder deg til påske, ser fram til fri og påskekos, til å se småtassene glede seg over det de forbinder med påske - uteliv, bål, ski, kos, pølser, fiske og hva det måtte være. Du ønsker selvfølgelig og gi barna dine de aller beste påskeminnene.

Nå er det påsketid.
Vi har gledet oss til påske, det store spørsmålet for oss har vært om vi skal være hjemme og fortsette med pakking og rydding i forbindelse med kommende flytting - eller om vi skal dra på hytta.
Så snart småsmurfene fikk snus i at påsken nærmer seg kom hyttepraten, og forventningene til hytteliv med alt det inneholder... i påsken.
De er små, avleggerne våre. Vi snakker sammen om påskens budskap, om tilgivelse, om nytt liv. Vi snakker også sammen om samhold, vennskap og familie.
Når påsken nærmer seg er alle samtaler rundt påske både interessante og kjekke, samtidig er fokuset stort på hvor vi skal feire høytiden, hvordan vi skal feire.

Det ble egentlig ikke noe kjempestort spørsmål for oss, hvor vi skal være. Ungene har ett sted de til nå har feiret påske - det er på hytta. De har også helt klare tanker om hva vi må huske på og hva vi skal gjøre på hytta.

I dag tidlig da lillemor våkna i senga hos bestefar i Harstad, var første strofen etter eadni hvor er du følgende:
"i dag skal vi på hytta og da skal vi fiske eadni, gleder du deg?... Ååååååh, jeg gleder meg så til å sitte på moloen og fiske..."

Nå er det altså påsketid -
Det er ferie, det er kos, det er familie... det er høytid...
Høytiden skal feires og vi vet akkurat både hvor og hvordan, de gode påskeminnene er allerede lagt i små smurfesinn - med enda ei påske lagt til vil disse minnene forsterkes ytterligere...

En riktig god påskehøytid ønskes både deg og din familie :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

hvilehjemmet, fatcampen, treningscampen

 Tiden min begynner å renne ut her på hvilehjemme t, fatcampen , treningscampen - om to dager reiser jeg hjem 😊 Jeg har gjort meg en kort o...