mandag 23. februar 2015

Smurfeland på ikea

Smurfeland bestemte seg for å reise til ikea og gjøre noen nødvendige innkjøp til det nye smurfeland. Vel vitende om at man ikke har all verdens plass ettersom man kjører uten henger, stilte man seg inn på en frekvens som sier aller nødvendigste og dermed begrenset handel... det skulle vise seg at vi hadde bommet litt da vi stilte inn den kanalen!

Aller først frokostbuffet til ungene som hadde spist lite før vi dro, kjekt med påfyll av energi før man tar løs inne i varehuset.
Kan hende kjenner mange lesere godt til både ikea og frokostbuffet, for oss som bor lenger nord uten både ikea og frokostbuffeten til ikea kan det sies at dette er et eventyr!!

Det første som overrasket denne smurfen var alle menneskene som var i kafeen, klokka ni når varehuset åpnet allerede - vi sto i lang kø for at ungene skulle få sine tallerkener med svenske kjøttbullar, potetbåter, småpølser og juice - for ikke å glemme kaffen til oss voksne, og skillingsbolla.

Det neste som mildt sagt overrasket ikke bare denne smurfen, men også konesmurfen - var de himmelhøye porsjonene til de rundt oss. Vi forstod raskt at frokostbuffet på ikea ikke betyr flere ganger, det kunne det umulig bety, det måtte bety en gang med mest mulig på tallerkenen.
Vi forstod også at vi hadde vært veldig forsiktig da vi forsynte småsmurfene, tross deres syv - åtte kjøttbullar, tre - fire småpølser og potetbåter.

Lillemann digger filmen det regner kjøttboller - og jammen sant, det var noe i frokostbuffeten som minnet stort om den filmen - om ikke størrelsene på kjøttbollene så i alle fall mengden på fatet til folk. En vanlig tallerken som kommer en til to cm over bordflaten til tross, med innholdet på tallerkenen var det sikkert ti cm. høye tallerkener til veldig mange rundt oss, i alle fall - og jeg tuller ikke.
Jeg trodde det var vi nordpå, om man ser bort fra Bergenserne, som var kjent for å overdrive... i alle fall ikke østlendingene... der tok jeg feil gitt!!

Etter hvert i handlingen ble det klart at det er lite ønskelig med flere turer til ikea på en stund, samtidig som det var opplagt at det er noen nødvendigheter vi gjerne skulle hatt omgående.
Resultat?
Det skal jeg si deg, løsningen ble en beslutning om at halve smurfeland skulle ta buss og tog, mens andre halve smurfeland skulle kjøre hjem med varene - som skulle få plass i stasjonsvogna.

Vi fortsatte handlingen vår -
Kikket på listen som var gjort før vi dro og noterte flittig som man jo gjør når man er på ikea.

En ting må bare sies -
Skodabil er ikke noe tull, heller ikke er det noe pusling til farkost.
Smurfeland har nemlig vært en tur på ikea med perlemor, vår sorte og hærlige stasjonsvogn.

Du bare pakker det inn i skodabilen og kjører hjem med det. Nå skal det legges til at det er pakkesmurfen som står ansvarlig for plasseringen mens konesmurf sørger for at ting blir plassert etter anbefaling -perfekt handlet, organisert og plassert!

Lillemann fikk sitte fremst i bilen på eadni sin plass for første gang, og det på en lengre kjøretur med masse å se.
Konemor fortalte at det ble en heller lite pratsom tur for henne hjem, hun kom nemlig ikke til ordet.
Lillemor og jeg satte oss på ikeabussen først, noe som var veldig artig for den minste smurfen. Da vi kom inn i Oslo sentrum satt lillesmurfen med hodet klistret i ruta -
"det er som du har sagt eadni, den er veldig stor denne byen..."
Hun var kjempefacinert, og jeg gleder meg til vi en gang får anledning til å utforske byen mer sammen - når vi er på plass her nede skal vi gjøre det.
Vi labbet i vei fra busstoppet til toget, som var innstilt og dermed sendte oss videre til buss i stede.

NSB du -
Bringer deg raskt, komfortabelt og trygt fram, jo takk.
Vi kom trygt fram, etter halv annen time i 40, 50 og 60 soner på svingete bygdeveier med utallige fartshumper.
Har jeg noen gang fortalt at jeg en gang hadde virus på ballansenerven?
Når man har hatt det kan man bli noe sensitiv på enkelte greier videre - som mye sving og opp og ned. Jeg var bekymret for at lillemor skulle bli bilsyk og spy, noe hun har hatt lett for - niks du...
... den som ikke ble bilsyk, men svimmel i hodet og helt i uballanse - det var eadni... FOR en tur, verken rask eller komfortabel for min del, men trygg - det skal de ha.

På veien hjem snakket jeg med en venn av oss i telefonen;
Vi har vært en tur på ikea.
Har dere fått handlet noe da?
Joda, nå er halvparten av oss på vei til toget for å komme oss hjem.
Latter... (trodde han jeg tulla? ja...)
Konemor og lillemann er kjørt, de er snart hjemme tenker jeg.
Så du tuller ikke, dere har faktisk handlet så mye?

Turen til ikea var både kjekk og den var vellykket.
Vi har fått oss spisebord med fire stoler og vi har fått oss et midlertidig salongbord. Vi har fått et stående stativ til yttertøy og skotøy. Ungne har fått hver sin benk med skuff til rommet og vi har fått oss ikke mindre enn to nye møbler til badet. Å ja, så må vi ikke glemme de to - tre posene med annet nødvendig dill og dall til huset.

Konemor er dratt på jobb, og morosmurfen skal sette seg til å skru sammen de siste to stolene... i alle fall en...

Det er fantastisk deilig å bare være på plass i nyhuset, bo seg litt inn i det og aller mest - at smurfeland er samlet på et sted igjen.
Vi nyter tiden, nyter hverandre, nyter å være i huset, nyter å gå tur rundt i nabolaget - og i marka.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hold fast i kjerneverdier

Jeg har brutalt nok forstått at jeg aldri kommer tilbake til somatikken igjen- da kroppen / musklene mine ikke håndterer det stresset som fo...