Søk i denne bloggen

tirsdag 27. januar 2015

... det er nemlig ingen skam å snu.

http://www.nrk.no/ostfold/mener-politisk-streik-ikke-loser-noen-utfordringer-1.12173779


"Det er viktigere at man setter seg sammen og finner løsninger på utfordringene, sier Bengt Morten Wenstøb fra Høyre."

Dette er viktig å merke seg, dette ene lille - det skulle nemlig være viktigere at man setter seg sammen for å finne løsninger på utfordringene.


Men, hva er det regjeringen vår har gjort?
Jo, den har smelt i vei noen endringsforslag for arbeidsmiljøloven - helt på egen hånd, ingenting som minner om å sette seg sammen å finne løsninger på utfordringene i arbeidslivet her.

Hadde våre styrende politikere tatt seg bryet ved å sette seg sammen for å finne løsninger, latt partene fått god anledning til å snakke sammen, hatt idemyldring og gode prosesser - da hadde vi trolig ikke vært der vi er i dag med storstreik i morgen.
I stedet har regjeringen bestemt at slik vil man ha det, uten tanke og forståelse for hva det er mannen i gata - arbeideren - verken ønsker eller trenger.
Det er ikke slik at arbeidstakerorganisasjonene skal og må ha alt på sin måte, det kunne godt være at man gjennom drøftinger, vurderinger og ved gjennomgang av forskning og undersøkelser sammen kunne finne løsninger man ville gå for - også med tanke på arbeidsmiljøloven.

Politisk streik i morgen løser ikke noen utfordringer, men den vil på det sterkeste si i fra at enveiskjøring og overkjøring ikke er tingen - når jeg sier overkjøring mener jeg ikke å dulte bort i, da snakker jeg om å kjøre over.

Har du noen gang vært i ferd med å bli overkjørt av bil eller noe annet?
Har du sett noen som er i ferd med, eller tror de er i ferd med, å bli overkjørt?
Vet du hva det vil si å bli overkjørt - hva det kan føre med seg av behandling, overvåking, rehabilitering, kostnader osv?
En som er i ferd med å bli overkjørt løper det han kan, han tar i bruk det han kan for å komme unna og er det snakk om villmannskjøring og man klarer å komme unna, så sier man klart i fra hva han synes om villmannskjøringen.

Wenstøb må gjerne reagere på streiken i morgen, jeg på min side tenker det er på sin plass å stoppe opp et øyeblikk.
Streiken i morgen er norske fagforeninger og en gjeng med andre både arbeidstakere og annet - liketil arbeidsgivere - som sier i fra hva man synes om regjeringens villmannskjøring, en kjørestil man vet både er risikofull og kan bringe med seg alvorlige konsekvenser om - evt. når - det går galt.

Vi har fått til, og vi ønsker fortsatt å få til, gode prosesser i arbeidslivet - prosesser som jobber fram det beste for alle parter.
Med regjeringens forslag vil man i praksis begrense dette samarbeidet, mer kontroll og makt blir overlatt arbeidsgiver med dens styringsrett og tilfeldigheter overlates i større grad til arbeidstaker.

Den politiske streiken i morgen løser ikke noen utfordringer, men den setter for alvor fokus på noe veldig viktig - samarbeidet i arbeidslivet, som høyrepolitikeren så fint peker på i teksten sin...

Regjeringen er velkommen tilbake til et reelt og konstruktivt samarbeid, en prat rundt bordet for å finne gode løsninger på utfordringene i arbeidslivet - det er nemlig ingen skam å snu.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

hvilehjemmet, fatcampen, treningscampen

 Tiden min begynner å renne ut her på hvilehjemme t, fatcampen , treningscampen - om to dager reiser jeg hjem 😊 Jeg har gjort meg en kort o...